28 Aralık 2014 Pazar

EVDEKİ DEĞERLİ KAZANCIMIZ ÇOCUKLARIMIZ


Değerli Anneler ve Babalar evdeki çocuklarımızla mutlu olup ve ek gelirinizi sürekli hale getirmek isterseniz öncelikle onları çok sevin ve ardından da onlara girişimciliği keşfettirin. Bu gün bizim çocuğumuz yarında ekonomimizi büyüten girişimcileri olacaklar.Bu sebeble onların her başarısı sizi mutlu edip onurlandıracaktır. Aşağıda yazdığım birkaç hususa dikkat ettiğimiz sürece onlarında elinden tutup hem çoçuklarımız hemde evde işimizi büyüten birer bireyler olarak topluma kazandırmış olacağız.Bu konuda neler yapmamız gerekiyor


1.Etkili Problem Çözme: Çocuklarımızla yaşadığımız problem yada konu üzerinde düşünelim.Onlara beyin fırtınasını öğretelim.Sorunların artı ve eksilerini düşündürelim.Sorunun tam tanımlanması için ona fırsat verelim.Ve neler yapabileceğini sessizce  gözlemledikten sonra kendi çözümünde bırakıp sonrasında da 
 onu takdir edelim.

2.Başarısızlığını  öğrenme yeteneğini kazanması: Başarılı girişimcileri deneyimleri ayakta tutar.geçmişte yapmış yada ertelemiş olduğu fikrini değişim göstermesiyle daha başarılı hale gelir.
Çocuklarımızın olumsuz yada beceriye dönüşmemiş başarısızlığını yenmesi için ona öneriler sunup daha iyiye ulaşması için yardımcı olabiliriz.İyileştirme önerilerimizde sert tutum ve davranışlardan kaçınalım.Sert eleştirilerin yapılmaması  onun kendini iyi hissetmesini ve daha iyi olması için çözüm sunacaktır.

3.Çocuklarımızın aldığı kararları kabul edelim: Bir girişimcinin yine gerçek başarısı kendine has olması ve sadece kendi gücüyle yola çıkmasından aldığı kararları doğru uygulamasından başarı elde etmesine olanak sağlar.Yiyeceği yemekten tutun da giyimine kadar kendi tercihine bırakırsak daha olumlu sonuçlar alabiliriz.Bunu yaparken çok seçim verip bunaltmaktansa ona az tercihte doğruyu bulmasına yardımcı olabiliriz.Aldığı karaları uygulamasını ve kendine güvenini geliştirmek için etkili bir yoldur.

4.Hakimiyet duygularını geliştirelim: Büyük riskler küçük riskleri aşmakla ilerler. Almış olduğu riskler onu daha başarılı olmaya itecektir.Girişimciliğin altın kuralı olan risk almanın olumlu olumsuz yanlarını onlara anlatalım.yada başa gelmiş ama olumlu sonuçlanmış hikayelerden bahsedersek olumlu sonuçlar alabiliriz.Yapmak istediği girişimlere küçük yardımlar  ederek elinden tutup daha sonrasında da riski sadece kendisinin almasını ve kendine olan güven duygusunu geliştirebilirsek bu konuda hem ona hemde kendimize bir adım daha yol kattetiğimizi göreceğiz.

5.Değişimlere açık olması için yardım edin:Çocuğumuza körü körüne yapılmış kurallara uyması için zorlamak onu  onun bütün girişimcilik ruhunu alt üst edecektir. Süreklilik hale gelen bir davaranışın  alışkanlık haline hızlıca dönüşür.Bu  hususta var olan mevcut potansiyelini çocuk kendi dünyasında görebilmesi için ona fırsat vererek  takdir etmek daha etkili olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder